witam

Pytania do naszego eksperta od stali nierdzewnej. Odpowiada na kazde pytanie. Zanim zapytasz, przejzyj forum, czy twoje pytanie juz nie padło.

witam

Postprzez mareckiusa » Pią Paź 16, 2009 3:52 am

Jak mam oczyscic nierdzewne gwozdzie...sadze , ze to 304 lub 316L grades mam na szmatce ciagle jakas brydno-szara powloke
robilem spirytusem mineralnym i takze acetonem , nawet detergentem silym, rozcieczonym kwasem solnym takze....hno3 jest troszke za drogi , a moze H2SO4 ?
Prosze o odpowiedz
mareckiusa

Dołączenie: Wto Wrz 08, 2009 5:38 am

Re: witam

Postprzez Dr Jan Żelazny » Sob Paź 17, 2009 5:00 pm

Najlepiej gwoździe ze stali nierdzewnej czyści się domowym sposobem - a mianowicie używając ciepłej wody z mydłem lub z łagodnym detergentem. Po umyciu należy jedynie spłukać je zimną wodą i wytrzeć do sucha. Wygląd powierzchni można poprawić stosując również profesjonalne kosmetyki. Użycie H2SO4 może Panu jedynie zaszkodzić. W chwili obecnej mamy bardzo dużo różnorodnych firm produkujących specjalne pasty do pielęgnacji wyrobów ze stali nierdzewnej. Mimo powszechnego mitu, pasty takie są niedrogie a przede wszystkim bardzo wydajne.

Sponsorem "naszego eksperta" jest firma:

ZANO Mirosław Zarotyński- mała architektura & metaloplastyka
Producent mebli miejskich wykonanych ze stali nierdzewnej lub stali czarnej: ławki, kosze na śmieci, słupki, tablice informacyjne, stojaki rowerowe.
Awatar użytkownika
Dr Jan Żelazny

Dołączenie: Pon Gru 01, 2008 8:18 pm

Powróć do Pytania do eksperta

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości