Grzanie nierdzewki w piecu elektrycznym a jej własności

Pytania do naszego eksperta od stali nierdzewnej. Odpowiada na kazde pytanie. Zanim zapytasz, przejzyj forum, czy twoje pytanie juz nie padło.

Grzanie nierdzewki w piecu elektrycznym a jej własności

Postprzez tomek » Śro Mar 03, 2010 8:12 am

Na wstępie chciałbym podziękować za informacje których udzielił mi Pan na moje poprzednie pytanie dotyczące grzania palnikiem
Ponieważ jeśli chodzi o obróbkę nierdzewki dopiero raczkujemy mam do Pana jeszcze kilka pytań.
Czy możemy grzać nierdzewkę w piecu elektrycznym do temperatury 900-1000stopni następnie wyginać z niej obręcze spawać i obrabiać( usunięcie zewnętrznej warstwy ok. 2-3mm) .Obecnie wyginamy na zimno ale ponieważ chcemy powiększyć przekroje (200*40 , 200*50) konieczne stało się grzanie.Chcielibyśmy jeśli było by to możliwe rozwinąć współpracę z panem doktorem
w związku z tym prosiłbym o przesłanie numeru telefonu na moją skrzynkę aniatomek78@op.pl
Z góry dziękuję
Tomek
tomek

Dołączenie: Sob Lut 27, 2010 7:01 pm

Re: Grzanie nierdzewki w piecu elektrycznym a jej własności

Postprzez Dr Jan Żelazny » Pon Mar 08, 2010 9:01 pm

Szanowny Panie Tomaszu. W imieniu wszystkich osób pracujących nad budową tej strony dziękuję bardzo za uznanie i miłe słowa. Cieszymy się, że mogliśmy Panu pomóc. Jeżeli chodzi o współpracę to w chwili obecnej nie będzie to możliwe, aczkolwiek specjalistów w tej dziedzinie jest bardzo dużo (na pewno i w Pana rejonie), a zarówno ja na tym forum - jak i inni użytkownicy możemy zawsze Panu pomóc. Wskazana przez Pana obróbka jest możliwa - przy założeniu, że wykorzysta Pan odpowiednio dobraną stal (zgodnie z ich własnościami technologicznymi).

Sponsorem "naszego eksperta" jest firma:

ZANO Mirosław Zarotyński- mała architektura & metaloplastyka
Producent mebli miejskich wykonanych ze stali nierdzewnej lub stali czarnej: ławki, kosze na śmieci, słupki, tablice informacyjne, stojaki rowerowe.
Awatar użytkownika
Dr Jan Żelazny

Dołączenie: Pon Gru 01, 2008 8:18 pm

Powróć do Pytania do eksperta

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości