odbarwienia po cilit bang

Pytania do naszego eksperta od stali nierdzewnej. Odpowiada na kazde pytanie. Zanim zapytasz, przejzyj forum, czy twoje pytanie juz nie padło.

odbarwienia po cilit bang

Postprzez aldechyd » Czw Lip 08, 2010 3:19 pm

witam mam problem, mam płytę grzewczą od kuchenki ze stali nierdzewnej i była brudna wiec popsikałem ją cilit bangiem i zapomniałem zmyć, wiec postała tak kilka godzin, okazało się ze tam gdzie było popsikane zostały białe plamy można czymś to usunąć?? jakąś polerkę lub coś?? bo szkoda mi wydać 600zł na nową płytę skoro tej jeszcze nie spłaciłem do końca. z góry dziękuje za pomoc
aldechyd

Dołączenie: Czw Lip 08, 2010 3:15 pm

Re: odbarwienia po cilit bang

Postprzez Dr Jan Żelazny » Śro Lip 14, 2010 12:55 pm

Witam Pana serdecznie. Problem z którym Pan się boryka jest dosyć częstym zjawiskiem przy czyszczeniu takich płyt podobnymi do Pana specyfikami. Bardzo często użytkownicy po czyszczeniu albo nie zmywają ich w ogóle bądź robią to bardzo niedokładnie - na skutek czego powstają takie odbarwienia. Są one jednak dosyć łatwe do usunięcia. Wystarczy w sklepie gospodarstwa domowego kupić albo pastę czyszczącą, polerską lub jakiś inny specyfik do stali nierdzewnej (na rynku jest bardzo duży wybór takich kosmetyków - ja ze względu na reklamę nie będę wskazywał konkretnych nazw.)

Sponsorem "naszego eksperta" jest firma:

ZANO Mirosław Zarotyński- mała architektura & metaloplastyka
Producent mebli miejskich wykonanych ze stali nierdzewnej lub stali czarnej: ławki, kosze na śmieci, słupki, tablice informacyjne, stojaki rowerowe.
Awatar użytkownika
Dr Jan Żelazny

Dołączenie: Pon Gru 01, 2008 8:18 pm

Powróć do Pytania do eksperta

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości