Odcień po trawieniu

Pytania do naszego eksperta od stali nierdzewnej. Odpowiada na kazde pytanie. Zanim zapytasz, przejzyj forum, czy twoje pytanie juz nie padło.

Odcień po trawieniu

Postprzez Waski » Wto Sie 03, 2010 5:56 am

Witam Panie Doktorze. Właśnie jestem po operacji trawienia spawów stal nierdzewna na balustrady. Zauważyłem po obfitym spłukaniu wodą, że jest pewna różnica w odcieniu stali. Miejsca gdzie były smarowane żelem są jaśniejsze od pozostałości. Troszkę nie wygląda to estetycznie. I stąd moje pytanie, jak zrównać odcień? Czy smarować całą balustradę żelem do trawienia? Czy może szlifowanie elementów i miejsc wytrawionych? Proszę o poradę. Z góry dziękuję i pozdrawiam
Waski

Dołączenie: Sob Cze 05, 2010 11:02 am

Re: Odcień po trawieniu

Postprzez Dr Jan Żelazny » Pon Sie 16, 2010 1:41 pm

Witam Pana. Samo szlifowanie wydaje się w tym przypadku niepotrzebne. Jest to zbędny koszt a poza tym może naruszyć sam materiał. Samo smarowanie żelem wydaje się racjonalnym pomysłem aczkolwiek proszę zakupić pastę do pielęgnacji stali nierdzewnej (na rynku dostępnych jest mnóstwo równoważnych marek), która to poradzi sobie z tym problemem i wyrówna odcień.

Sponsorem "naszego eksperta" jest firma:

ZANO Mirosław Zarotyński- mała architektura & metaloplastyka
Producent mebli miejskich wykonanych ze stali nierdzewnej lub stali czarnej: ławki, kosze na śmieci, słupki, tablice informacyjne, stojaki rowerowe.
Awatar użytkownika
Dr Jan Żelazny

Dołączenie: Pon Gru 01, 2008 8:18 pm

Powróć do Pytania do eksperta

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości