Garnek ze stali nierdzewnej

Pytania do naszego eksperta od stali nierdzewnej. Odpowiada na kazde pytanie. Zanim zapytasz, przejzyj forum, czy twoje pytanie juz nie padło.

Garnek ze stali nierdzewnej

Postprzez jagnasz » Wto Cze 01, 2010 5:14 pm

Witam, mam pytanie odnośnie garnka ze stali nierdzewnej. Na dnie garnka jest napis SWW EDELSTAHL ROSTFREI, kosztował 150 zł (nie jest duży pojemność 3 litry) Otóż po dwóch użyciach - pieczenie mięsa zauważyłam pojawienie się dwóch maleńkich skaz - dno w tym miejscy już nie jest idealnie gładkie. Czy jest to jakaś wada i czy garnek nadaje się do użytku, czy gotowanie w nim jest szkodliwe?? Czy z takiego garnka przedostają się do gotowanej żywności jakieś szkodliwe substancje?? Metkę niestety wyrzuciłam, ale z tego co sobie przypominam, to garnek był produkowany w Polsce lub sprowadzony z Niemiec przez jakąś polską firmę. Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję.
jagnasz

Dołączenie: Wto Cze 01, 2010 5:04 pm

Re: Garnek ze stali nierdzewnej

Postprzez Dr Jan Żelazny » Wto Cze 08, 2010 12:28 pm

Witam Panią serdecznie. Skazy o których pani pisze są zapewne zwykłymi śladami eksploatacji - proszę się nie przejmować, gdyż na pewno nie wpłyną na jakość Pani potraw a w tym bardziej ich ich wartości odżywcze.

Sponsorem "naszego eksperta" jest firma:

ZANO Mirosław Zarotyński- mała architektura & metaloplastyka
Producent mebli miejskich wykonanych ze stali nierdzewnej lub stali czarnej: ławki, kosze na śmieci, słupki, tablice informacyjne, stojaki rowerowe.
Awatar użytkownika
Dr Jan Żelazny

Dołączenie: Pon Gru 01, 2008 8:18 pm

Powróć do Pytania do eksperta

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 1 gość