Korozja elektrochemiczna

Pytania do naszego eksperta od stali nierdzewnej. Odpowiada na kazde pytanie. Zanim zapytasz, przejzyj forum, czy twoje pytanie juz nie padło.

Korozja elektrochemiczna

Postprzez Zamorski Tadeusz » Czw Lut 02, 2012 12:10 pm

Dzień dobry. Jestem projektantem-konstruktorem i mam takie pilne zapytanie od inwestora związane z ogłoszonym przetargiem i zapytaniem jednego z oferentów:
1. Czy dopuszczalne jest bezpośrednie połączenie rur ze stali 0H18N9 za pomocą złączy rurowych KeeKlamo wykonanych Z ŻELIWA i przeznaczonych do łączenia stalowych rur ocynkowanych?
2. Czy dopuszczalne jest bezpośrednie połączenie rur ze stali 0H18N9 za pomocą złączy rurowych KeeLite, wykonanych ze stopu aluminium, krzemu i magnezu A356-T6?
Będę bardzo wdzięczny za opdpowiedź, bo to sprawa bardzo pilna , zbliża się ostateczny termin zgłaszania ofert do przetargu.
Pozdrawiam - Tadeusz Zamorski, 410-167 Katowice, ul. Topolowa 21/1
Zamorski Tadeusz

Dołączenie: Czw Lut 02, 2012 11:31 am

Re: Korozja elektrochemiczna

Postprzez Dr Jan Żelazny » Pią Lut 03, 2012 1:41 pm

Witam Pana serdecznie

Nie mam informacji na ten temat natomiast jeżeli Pan chce możemy zrobić ekspertyzę tego problemu potwierdzoną badaniami. Proszę o przesłanie zapytania jeżeli jest Pan zainteresowany.

http://stalnierdzewna.com/index.php/ekspertyzy

Sponsorem "naszego eksperta" jest firma:

ZANO Mirosław Zarotyński- mała architektura & metaloplastyka
Producent mebli miejskich wykonanych ze stali nierdzewnej lub stali czarnej: ławki, kosze na śmieci, słupki, tablice informacyjne, stojaki rowerowe.
Awatar użytkownika
Dr Jan Żelazny

Dołączenie: Pon Gru 01, 2008 8:18 pm

Powróć do Pytania do eksperta

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 1 gość