Metoda okładania stali konsrtukcyjnej stalą nierdzewną

Pytania do naszego eksperta od stali nierdzewnej. Odpowiada na kazde pytanie. Zanim zapytasz, przejzyj forum, czy twoje pytanie juz nie padło.

Metoda okładania stali konsrtukcyjnej stalą nierdzewną

Postprzez roland200 » Czw Lis 24, 2011 5:22 pm

Moje pytanie dotyczy technologii okładania elementów ze stali konstrukcyjnej cienką (ok. 1,5 mm) blachą 304 lub 316 (L-?). Technologia ta stosowana jest powszechnie w budowie maszyn np. papierniczych. Czy idąc tą myślą można wyłożyć komorę spalania kotła zgazowującego drewno (górną). Problemy z żywotnością owych kotłów praktycznie zatamowały sprzedaż lub bardzo skomplikowane rozwiązania ze zbiornikami akumulacyjnymi. Można, dla próby analizy, rozważyć kocioł ORLAN 25 lub jakikolwiek inny. Korozja następuję wtedy, gdy kotły te nie pracują pełną mocą - wydziela się i odkłada smoła; spalanie drewna o większej wilgotności prowadzi do żywotności 6 mm blachy od 2 do 4 sezonów.
roland200

Dołączenie: Czw Lis 24, 2011 4:53 pm

Re: Metoda okładania stali konsrtukcyjnej stalą nierdzewną

Postprzez melonmelon » Czw Gru 01, 2011 6:39 am

a ja myslałem że nie ma problemu z tymi kotłami
http://forum.muratordom.pl/showthread.p ... 1801673139
posty Guest

nic sie nie da wymyslic bez popatrzenia w zniszczony kocioł, sprawdzenia co tak naprawdę żre kociołek

pozdro
melonmelon

Dołączenie: Pon Paź 31, 2011 9:43 am

Powróć do Pytania do eksperta

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość