rdzawe zacieki po myciu orurowania terenówki,help!

Pytania do naszego eksperta od stali nierdzewnej. Odpowiada na kazde pytanie. Zanim zapytasz, przejzyj forum, czy twoje pytanie juz nie padło.

rdzawe zacieki po myciu orurowania terenówki,help!

Postprzez krzychun73 » Czw Cze 02, 2011 11:34 pm

Witam...potrzebuję pomocy,,myłem ostatnio swą terenówkę4x4 i zastosowałem płyn -kwas-do czyszczenia aluminium,,felgi aluminiowe super się świecą,ale coś mnie podkusiło spróbować popsikać tym płynem orurowanie przednie żeby lepiej się świeciło(taki wabik na kobiet) jak po polerce no i się spiepszyło:(zaszła jakaś reakcja i zrobiły się dziwne zacieki koloru rdzawego!!! próbuję to zmyć i niczym się nie da,,cif mleczko,ajaks,rozpuszczalnik ludwiki itp. i inne nie pomaga nawet domestos do wc,,,czy jest coś co zmyje te zacieki czy czeka mnie kosztowna polerka owej rury,,,,,ten płyn to był jakiś - koncentrat -tara,detra czy deka 5l silnie rżący i się go miesza odpowiednio z wodą ,nie pamiętam ale polecił mi go kumpel co myją tym przyczepy i windy aluminiowe w tirach.!!
krzychun73

Dołączenie: Czw Cze 02, 2011 11:03 pm

Re: rdzawe zacieki po myciu orurowania terenówki,help!

Postprzez admin » Pon Cze 06, 2011 11:09 am

witam,

jest jeszcze jedna deska ratunku na rdzewiejącą stal nierdzewną oraz na zabrudzenia stali nierdzewnej!

ponieważ jest to problem dosyc powszechny a rozwiązan brak...
postanowilismy umieścic dwa produkty do czyszczenia stali nierdzewnej.

Stainless Steel Cleaner Z205
jest to bardzo silna mieszanina kwasów i wydaje mi sie ze to moze byc jedyne rozwiązanie dla Pana.

tu link do strony produktu.

http://www.stalnierdzewna.com/index.php ... Itemid=133

dodam tylko ze preparat ten czysci w sposob natychmiastowy i perfekcyjny... i nie jest to przesada ;)

pozdrawiamy i mamy nadzieje ze wszystko sie uda wyczyścic

niebawem wrzucimy filmik jak szybko i bezwzględnie powierzchnia zostaje przywrocona do stanu fabrycznego!

zespoł StalNierdzewna.com
admin
Administrator

Dołączenie: Pon Gru 01, 2008 7:42 pm

Powróć do Pytania do eksperta

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość