szkodliwość stali nierdzewnych??

Pytania do naszego eksperta od stali nierdzewnej. Odpowiada na kazde pytanie. Zanim zapytasz, przejzyj forum, czy twoje pytanie juz nie padło.

szkodliwość stali nierdzewnych??

Postprzez v300x » Pon Wrz 21, 2009 2:21 pm

Mam takie drobne pytanie na które nie mogę znaleźć odpowiedzi w internecie.Chodzi o to czy:
Obróbka skrawaniem,cięcie,spawanie oraz Gięcie rur ze stali austenitycznych o nazwach "Super 304H" i "HR3C" jest szkodliwe dla organizmu.Z góry dziękuje za odpowiedź.
v300x

Dołączenie: Pon Wrz 21, 2009 2:16 pm

Re: szkodliwość stali nierdzewnych??

Postprzez Dr Jan Żelazny » Śro Wrz 23, 2009 8:42 am

Stale o których Pan wspomina powoli dopiero "zadomawiają się" na rynku przemysłowym - szczególnie do zastosowania
w najnowszych obiektach energetycznych, aczkolwiek nie wykazano żadnego szkodliwego ich wpływu na zdrowie człowieka.

Sponsorem "naszego eksperta" jest firma:

ZANO Mirosław Zarotyński- mała architektura & metaloplastyka
Producent mebli miejskich wykonanych ze stali nierdzewnej lub stali czarnej: ławki, kosze na śmieci, słupki, tablice informacyjne, stojaki rowerowe.
Awatar użytkownika
Dr Jan Żelazny

Dołączenie: Pon Gru 01, 2008 8:18 pm

Re: szkodliwość stali nierdzewnych??

Postprzez v300x » Nie Wrz 27, 2009 10:47 am

Z tego Co Mnie wiadomo od inspektora Bhp to w tym etapie produkcji przy którym będę pracował nie ma żadnych zagrożeń ze strony tych stali.Dziękuję za odpowiedź!!!
v300x

Dołączenie: Pon Wrz 21, 2009 2:16 pm

Powróć do Pytania do eksperta

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość